Muffinki jagodowo-bananowe

blog muffin

sezon na jagody w pełni – w połączeniu z bananem smakują genialnie

IMGP9865

najlepiej użyć następujących proporcji – 2 banany na szklankę jagód

IMGP9845

w oryginale przepis mówi o borówkach amerykańskich, ale jagody prosto z lasu godnie je zastępują

IMGP9933

efekt końcowy- zachwyca

IMGP9873

dwa główne składniki muffinek razem

Kolaże16

przepis pochodzi od samej Jillian Michaels

Składniki na 16 sztuk:
– 2 banany
– 3/4 szklanki jogurtu naturalnego 0% (lub kefiru albo maślanki)
– 1/2 szklanki miodu (tym razem dodałam miód lipowy z Pasieki Gajm)
– 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
– 2 1/2 szklanki mąki pszennej
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
– 1/2 sody oczyszczonej
– 1/2 łyżeczki soli
– 1 szklanka jagód (w oryginale borówek amerykańskich)
– 1/2 szklanki orzechów (opcjonalnie)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s