Przetwory cz.1

Kolaże28
IMGP0745
przetwory blog
IMGP0713

Tegoroczne przetwory zaczęłam od:
– porzeczki czerwonej
– truskawek z rabarbarem
– agrestu

Na kilogram porzeczki i agrestu dodaje 500g cukru żelującego. Najpierw rozdrabniam owoce i dlatego nie gotuję ich zbyt długo, zazwyczaj 15 min. Słowem stosuję się do przepisów z użyciem Thermomixa. Wyjątek stanowią truskawki z rabarbarem – do nich dodaję zdecydowanie mniej cukru czyli 300g na 1kg. Nie lubię „ulepków”.
Teraz czekam na kolejną porcję agresu, mirabelki i czarną porzeczkę.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s