Muffinki cukiniowo-jabłkowe

Wydawałoby się, że dwie średniej wielkości cukinie to niewiele, ale okazało się, że nawet dwie tarty z cukini nie dały im rady. Dlatego sięgnęłam po opcję cukini zapiekanej w jabłkowych muffinkach.

IMGP3231

IMGP3271

IMGP3290

IMGP3347

 

IMGP3363

IS_mus muffinki

Składniki na muffinki:
– 2,5 szklanki płatków owsianych
– 2 jajka
– 1/3 szklanki cukru brązowego
– 1 łyżka miodu
– 3/4 szklanki jogurtu greckiego
– 1,5 łyżeczka cynamonu
– 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
– 0,5 łyźeczki sody
– 2 szklanki startej na grubych oczkach cukini
– 1,5 szklanki musu jabłkowego

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s