Arbuzowo-ogórkowe orzeźwienie

Arbuz to genialne rozwiązania na letnie orzeźwienie. Jeśli znudził się już nam w wersji najprostszej czyli tej, która kończy się oblepionymi jego sokiem rękami to proponuję spróbować napój arbuzowo-ogórkowy. Miksować można do woli – na mniejszych obrotach jeśli lubimy wyczuwać kawałki składników, lub na wyższych jeśli lubimy gładkie napoje bez żadnych grudek.

IMGP9193 11 IMGP9172

Składniki:
– arbuz (3 szklanki pokrojonego na kawałki)
– ogórek (1 szklanka pokrojonego na kawałki)
– sok z połówki limonki (można później dosłodzić odrobinę, jeśli ktoś lubi napoje słodziaki)

Opcjonalnie:
– szpinak lub bazylia
– maślanka (1.5 szklanki)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s