Pierogi z kapustą i grzybami

Nie wiem jak dla was, ale dla mnie – Świąt Bożego Narodzenia nie ma bez pierogów z kapustą i grzybami. Lepienie nie jest takie straszne jeśli przygotujemy sobie wcześniej niekończącą się playlistę 😉 Niezastąpiony jest również robot kuchenny wyrabiający ciasto 😉

IS_IMGP4595

Poza tym, gdy wyciągniemy swoją ulubioną ścierkę – lepienie idzie jak z płatka.

IS_IMGP4583

Przepis na ciasto (mniej więcej na 25 pierogów):
– 180 g mąki
– 20g suszonych grzybów
– jajko
– 1/3 szklanka ciepłej wody
– 1 łyżka oleju

Przepis na farsz:
– 200 g kiszonej kapusty
– cebula (zeszklona na patelni)

IS_IMGP4605 IS_1pierogi

Kwiaty łagodzą obyczaje 😉

IS_IMGP4584

Zdrówko wszystkich lepiących pierogi z uśmiechem na twarzy!

IS_IMGP4585

Reklamy

3 thoughts on “Pierogi z kapustą i grzybami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s