Gruszka w owsiance

Owsiankowych śniadań ciąg dalszy. Tym razem postanowiłam zapiec gruszki. Dostaliśmy takie ekologiczne, domowe, słodziutkie, prosto ze starego drzewa babci.
Składniki:
– 4 łyżki płatków górskich
– 1 szklanka mleka migdałowego
– 1 łyżka kakao
– 1 łyżeczka cynamonu
– 1 gruszka

Płatki Górskie po zalaniu mlekiem migdałowym odstawiłam na noc. Rano dodałam resztę składników i włożyłam do piekarnika.

IS_IMGP5548

Wyjmując owsiankę, po 20 minutach z rozgrzanego do 160 stopni piekarnika, powinniśmy poczekać z jej pałaszowaniem aż ostygnie, ale wierzcie mi – nie sposób się jej opanować 😉

Ja zaczęłam swoje śniadanie niemalże od razu!

IS_IMGP5560

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s